Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

V Olomouci sa po ročnej prestávke koná prestížne SYMPÓZIUM AGEL. Hlavnou zdravotníckou témou bude biologická liečba

21.9.2021

Po roku nútenej prestávky sa v dňoch 22. – 23. septembra 2021 uskutoční jedna z najvýznamnejších zdravotníckych konferencií – SYMPÓZIUM AGEL 2021. Jeho štrnásty ročník sa bude konať v kongresovom hoteli NH Collection Olomouc Congress. Prestížna akcia je v aktuálnej situácii veľkou výzvou tak pre organizátorov, ako aj odborníkov z oblasti zdravotníctva. Napriek sťaženým podmienkam je potvrdených vyše 600 účastníkov vrátane významných zahraničných odborníkov z Izraela. Osobitosťou SYMPÓZIA je, že ako jedno z mála podujatí vystupuje vďaka svojej dlhoročnej filozofii ako spoločná akcia Česka a Slovenska. Rovnako, ako pôsobí súkromná zdravotnícka sieť AGEL tak v Čechách ako i na Slovensku.

SYMPÓZIUM AGEL sa koná pod záštitou pána Tomáša Chreneka a jeho hlavnou témou bude „Biologická liečba naprieč odbormi.“ V rámci modernej podoby SYMPÓZIA budú realizované dve moderované panelové diskusie na tému Problematika doplnkového zdravotného poistenia a Elektronizácia zdravotníctva. Na podujatí nebude chýbať minister zdravotníctva Českej republiky Mgr. et Mgr. Adam Vojtech, štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky MUDr. Kamil Száz, či český exminister zdravotníctva a aktuálny riaditeľ Nemocnice AGEL Říčany prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. a ďalší hostia.

Téma biologickej liečby sa bude rozoberať samostatne v oblasti onkológie, v interných odboroch a ostatných odboroch. Spoločnou lekárskou aj nelekárskou témou bude bolesť. Odborníci sú pripravení prezentovať najnovšie poznatky a skúsenosti z oblasti akútnej bolesti, chronickej nádorovej i nenádorovej a potom v oblasti neuropatickej bolesti. Úplnou novinkou je zaujímavé poňatie empatie v medicíne, ktorú budú rozoberať odborníci v dvoch nelekárskych sekciách.

„Štrnásty ročník SYMPÓZIA AGEL je v prvom rade synonymom odvahy. Odvahy organizátorov, že dokázali dlhé týždne plánovať akciu, ktorá je dlhé roky vlajkovou loďou spoločnosti AGEL, platformou, kde sa riešia najnovšie výzvy a vízie modernej medicíny. Odvaha sa prelína na SYMPÓZIU AGEL tiež ako motív poďakovania ľuďom, ktorí ešte pred pár mesiacmi stáli v prvej línii v boji s pandémiou a obetovali všetko pre záchranu ľudských životov a dnes svoje odborné znalosti a novinky v liečbe prezentujú v odbornej rovine svojim kolegom. SYMPÓZIUM znamená možnosť, ako prepojiť medicínskych odborníkov, pozrieť sa spoločne dopredu a hľadať nové strategické výzvy v oblasti modernej medicíny, ktoré pandémia ešte len otvorila a potvrdila dôležitosť ich rozvoja, ako je napríklad digitalizácia zdravotníctva alebo otázka biologické liečby. „Všetkým našim hosťom a účastníkom nielen z radov zdravotníkov a odborníkov Skupiny AGEL by som rád úprimne poďakoval za ich odvahu a odhodlanie. Verím, že stretnutie po dlhých mesiacoch pomôže v prehlbovaní odborných aktivít, ale tiež dá príležitosti hľadať nové výzvy a témy v oblasti modernej medicíny, na ktorej je postavené poskytovanie zdravotnej starostlivosti našim pacientom,“ uviedol predseda predstavenstva AGEL a.s. Ing. Michal Pišoja, MPH.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL