Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Skalická nemocnica zaočkuje klientov zariadení pre seniorov

1.3.2021

Pandemická situácia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, je pod kontrolou. Hoci oproti minulému týždňu zaznamenala mierny nárast počtu covid pozitívnych pacientov, opäť sa znížil počet zamestnancov s koronavírusom. Nemocnica sústredila svoje aktivity okrem poskytovania zdravotnej starostlivosti hospitalizovaným pacientom aj na výjazdové očkovanie. V priebehu nasledujúcich dvoch týždňov má výjazdový tím v pláne zaočkovať cca 700 klientov z viac ako 12 zariadení pre seniorov.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 47 pacientom s koronavírusom, z nich 21 je pripojených na kyslík.  Stav 4 pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Aj 7 našich zamestnancov je pozitívnych na covid-19, jedného máme v karanténe,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou MUDr. Jakub Rybár.”

Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, denne vykonáva cca 130 vakcinácií občanov prihlásených prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. Očkovanie už tento týždeň absolvujú aj klienti zariadení pre seniorov. „Tempo vakcinácie výjazdovým očkovacím tímom predstavuje 300 zaočkovaných klientov týždenne. Očkujú sa obyvatelia domovov sociálnych služieb, ktorí o očkovanie prejavili záujem. Ide prevažne o skupiny seniorov vo veku 65 a starších,“ dodal MUDr. Rybár. V rámci zdravotníkov nemocnice je už oboma dávkami zaočkovaných 75%, viacerí ešte čakajú, než ubehne doba po prekonaní covidu, alebo na návrat z PN či OČR, aby sa mohli dať zaočkovať.

Ako riaditeľ potvrdil, celkové čísla covid pozitívnych pacientov v regióne sú stále vysoké. „Denne vykonávame cca 180 RT-PCR testov, z nich v priemere 27% testovaných je pozitívnych.“ Dobrou správou je, že v priebehu februára výrazne poklesol počet úmrtí na covid. „V januári sme zaznamenali úmrtie 42 pacientov, vo februári toto číslo kleslo o viac ako 40% na 24,“ ozrejmil aktuálny vývoj riaditeľ nemocnice.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL