Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Pracovať v AGEL-i sa oplatí

17.2.2021

V kategórii Nemocnice a zdravotná starostlivosť sieť zdravotníckych zariadení AGEL zvíťazila v prestížnej ankete portálu Profesia.sk s názvom Najzamestnávateľ 2020. O tom, že pracovať v AGEL-i sa jednoznačne oplatí, vás určite presvedčia nasledujúce riadky.

Spoločnosť AGEL je najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Na Slovensku pôsobí od roku 2006 prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti AGEL SK a prevádzkuje dvanásť nemocníc, špecializovanú nemocnicu v Bratislave, pracovnú zdravotnú službu a ďalšie spoločnosti, ktoré súvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

Prečo pracovať u nás?

Dôkazom spokojnosti zamestnancov je aj nedávno získané prvenstvo v ankete Najzamestnávateľ. AGEL SK ponúka širokú škálu benefitov týkajúcich sa sociálnej oblasti. ,,Ponúkame napríklad zamestnancom možnosť využiť detský letný tábor v spolupráci s Českou republikou, umožňujeme zamestnancom možnosť ďalšieho vzdelávania a organizujeme aj výmenné pobyty s našimi zdravotníckymi zariadeniami v Českej republike na základe špecializácií jednotlivých zamestnancov a množstvo iných benefitov,“ vysvetľuje riaditeľka odboru ľudských zdrojov AGEL SK a.s. Mgr. Dana Križankovičová. V rámci benefitného systému má najlepšie ohlasy poskytovanie možnosti vzdelávania sa, zamestnanci si obľúbili aj referenčný  program, kde majú možnosť na základe svojich osobných kontaktov priviesť do spoločnosti AGEL šikovného kolegu či kolegyňu a získať motivujúcu odmenu. ,,Naša spoločnosť je silno orientovaná aj na hodnoty. V AGEL-i najviac rezonuje najmä dôvera, otvorená komunikácia a starostlivosť, a to ako o pacientov, tak aj o zamestnancov a kolegov,“ hovorí HR riaditeľka. 

Koho hľadáme?

Otázka chýbajúceho zdravotníckeho personálu je otázka, ktorá má celospoločenský a celonárodný charakter. Tým, že sieť nemocníc AGEL pôsobí na celom území Slovenska od západu až po východ, aj pozície, ktoré aktuálne najviac potrebujeme, sa líšia podľa regiónov a dá sa povedať, že v daných regiónoch kopírujú trend všeobecne hľadaných špecializácií. ,,Aktuálne nám vo všeobecnosti najviac chýbajú lekári gynekológovia, internisti, neurológovia, pediatri, rádiológovia a lekári na oddeleniach fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Zo sféry ošetrovateľstva sú to najmä pôrodné asistentky a sestry so špecializáciou,“ uviedla Mgr. Dana Križankovičová.

Je AGEL SK správnou voľbou aj pre študentov a čerstvých absolventov?

Jednoznačne! Pre študentov máme dobre rozbehnutý štipendijný program, vďaka ktorému majú možnosť vyskúšať si prácu v našich zdravotníckych zariadeniach a zároveň majú možnosť sa hneď po štúdiu v našich nemocniciach zamestnať. Pre študentov pripravujeme aj prednášky, workshopy a prezentácie, pretože sme si vedomí, že študenti a nová generácia slovenských zdravotníkov je pre slovenské zdravotníctvo mimoriadne dôležitá. ,,Celkovo platí, že dnešní absolventi sú relatívne dobre pripravení, sú odvážni, flexibilní a neboja sa klásť otázky. So študentmi a absolventmi pravidelne stretávame, samozrejme teraz online, počúvame ich a aj na základe podnetov od nich sa snažíme zlepšovať podmienky v konkrétnych zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL. Aktuálne využívame na stretnutie online priestor, no veríme, že hneď ako to situácia dovolí so študentami sa opäť stretneme aj osobne,“ opisujú naši personalisti.

Zasiahla aktuálna pandemická situácia aj oblasť náboru a získavania nových zamestnancov?

Oblasť hiringu je pandémiou ovplyvnená veľmi výrazne. Pracovný trh sa mení a musíme tomu prispôsobovať aj naše metódy náboru a výberu nových kolegov. V rámci pohovorov sme boli nútení prejsť do online priestoru, ktorí má oproti osobným stretnutiam isté výrazné špecifiká, ale sme schopní pracovať aj v takomto režime a robiť pohovory prakticky na celom území Slovenska.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL