Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Nemocnice siete AGEL mobilizujú svojich zamestnancov a podávajú pomocnú ruku Slovensku

29.10.2020

Vyše päť stoviek zdravotníkov - lekárov, sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov súkromnej nemocničnej siete AGEL sa rozhodli pomôcť. Promptne zareagovali na požiadavku zo strany vlády Slovenskej republiky, ministerstiev zdravotníctva a obrany a zmobilizovali svoje sily na celoplošné testovanie obyvateľov na koronavírus COVID-19. Aj keď aj nemocnice siete AGEL zápasia s množstvom pozitívnych pacientov aj svojich zamestnancov, vyjadrili odhodlanie a ochotu nad rámec svojich pracovných povinností byť súčasťou odberových tímov.

,,Spoločnosť AGEL sa rozhodla okamžite zareagovať na aktuálnu situáciu a zmobilizovať svoje voľné kapacity,  hoci aj my riešime krízové stavy v našich 12 nemocniciach. Na základe podrobného zistenia našich možností, ochoty a záujmu môžem konštatovať, že pomoc pri celoplošnom testovaní sa najbližší víkend rozhodlo poskytnúť celkovo 520 našich kolegov z 12 nemocníc,“ uviedol predseda predstavenstva AGEL SK Michal Pišoja. Ide o Nemocnice AGEL Komárno, Levice, Zvolen, Krupina, Zlaté Moravce, Bánovce, Handlová, Kežmarok, Levoča, Krompachy, Košice-Šaca. Zamestnanci spoločnosti AGEL budú nielen členmi tímov na odberových miestach, ale postarajú sa aj o pretestovanie nahlásených záujemcov o PCR testy na svojich mobilných odberových miestach. Obrovskú skupinu a to takmer 30 tisíc osôb, tvoria pacienti zdravotníckych zariadení siete AGEL,  zamestnanci a ich rodinní príslušníci, ktorí tiež počas víkendu absolvujú testovanie.

,,Rád by som veľmi pekne poďakoval svojim kolegom za ich prístup. Všetci prežívame ťažké obdobie a napriek tomu stále máme odhodlaných, vytrvalých a najmä ochotných zdravotníkov, pre ktorých zdravie a záchrana života je na prvom mieste. Krízová situácia ako je táto, si vyžaduje krízové ale zásadné, rýchle a efektívne rozhodnutia. My si to uvedomujeme a vieme sa k tomu postaviť zodpovedne,“ uviedol M. Pišoja.

Skupina AGEL je najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe, na Slovensku zamestnáva cca 4500 ľudí.  

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL