NADÁCIA AGEL zorganizovala športové hry pre deti 90 detí si užilo deň plný zábavy a smiechu

27.8.2020

90 detí, 15 vychovávateľov, množstvo športových disciplín na čerstvom vzduchu, výborná nálada a radosť z hry. Takto by sa dal charakterizovať 3. ročník letných športových hier pre deti z centier pre deti a rodiny, ktorý NADÁCIA AGEL zorganizovala 22. augusta.

Športových hier sa zúčastnili deti z Centier Spišská Belá, Levice, Jesenské a po prvý raz nadácia privítala aj deti z Centra pre deti a rodiny Nitra.  Celý deň sa niesol v športovom duchu, deti si mohli vyskúšať streľbu zo vzduchovky, luku, hod na plechovkovú pyramídu, petanque, svoju zručnosť a rovnováhu si otestovali na chodúľoch. Pre tých, ktorí mali chuť zapojiť sa do súťažnej disciplíny, bol pripravený beh na 100 metrov. Deti k súťaženiu motivovali i pekné ceny, na ktoré sa tešili od začiatku dňa. Chlapci sa nezapreli a hneď využili možnosť zastrieľať si na futbalové brány a navzájom zápoliť. Menšie deti potešila možnosť dať si niečo pekné  namaľovať na tváričku, teenageri zas uprednostnili umelecké dočasné tatoo. Špeciálnym milým prekvapením boli koníky, na ktorých sa deti mohli previesť a dozvedieť sa niečo viac o starostlivosti a strave týchto ušľachtilých inteligentných tvorov, ktoré majú schopnosť liečiť. ,,Taktiež i tento rok sme využili účasť občianskeho združenia Zmysel života, ktorý pripravil náučný a pútavý program pre malých i veľkých so štyrmi terapeutickými štvornohými kamarátmi. Deti sa s nadšením zapájali do rôznych hier so psíkmi a neradi sa s nimi  na konci programu lúčili,“ Ing. Ivana Janzová, správkyňa NADÁCIE AGEL.

Toto vydarené podujatie bolo ukončené vyhlásením výsledkov zo súťažnej disciplíny „Beh na 100m“ v kategórii dievčatá a chlapci. Všetci si odniesli pekné ceny, každý z účastníkov športových hier dostal pamätný diplom a zástupcovia jednotlivých centier prevzali od NADÁCIE AGEL darčeky v podobe interaktívnych a spoločenských hier. „V mene NADÁCIE AGEL sa chceme poďakovať všetkým vychovávateľom a deťom, ktorí tento deň strávili s nami, aktívne a s nadšením sa zapájali do športových aktivít a priniesli so sebou kus dobrej nálady a úprimné detské nadšenie a smiech. Našim cieľom bolo v časoch postihnutých pandémiou koronavírusu deťom umožniť prísť na iné myšlienky, nadviazať nové priateľstvá a zažiť veci, ktoré nemajú možnosť prežívať v bežné dni. Uvedomujeme si, že tieto deti potrebujú hlavne pocit záujmu, možnosť porozprávať sa a vypočuť si ich priania a starosti, a o to sa snažíme priebežne počas celého roka. Deti sú naša budúcnosť, preto im buďme nablízku,“ dodáva správkyňa nadácie.

Akcia prebehla v spolupráci s partnermi: