Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Biele srdce ocenilo dobré srdcia našich sestier

26.9.2020

Pre niekoho bežný deň, pre sestry, ktoré aj v čase neutíchajúcej pandémie koronavírusu pracujú s plným nasadením, viac než výnimočný. Piatok 25. september patril v Senci slávnostnému galavečeru a odovzdávaniu prestížneho ocenenia Biele srdce, ktoré sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Hneď šesť ocenení získali sestry, ktoré pôsobia v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL.

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala už po 13.  krát výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky tie obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctva, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva sa stretli pri príležitosti Medzinárodného roku sestry a pôrodnej asistentky. Nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva sú od nepamäti, no posledné roky a hlavne posledné mesiace ukázali, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.

Za spoločnosť AGEL SK boli tento rok na  republikovej úrovni ocenené: Mgr. Marta Müllerová, námestníčka pre úsek ošetrovateľstva v Nemocnici AGEL Krompachy, PhDr. Ľubomíra Karoľová, vedúca sestra na Novorodeneckom oddelení Nemocnice AGEL Košice-Šaca, Bc. Oľga Dzimková, vedúca sestra na chirurgickom oddelení v Nemocnici AGEL Krompachy, Mgr. Klaudia Škulová, sestra urgentného príjmu v Nemocnici AGEL Levice, Mgr. Marta Rebová, bývalá námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a Mgr. Katarína Žiltová, sestra v Nemocnici AGEL Levoča.

,,V prvom rade patrí poďakovanie SKSaPA, že v tomto náročnom a vypätom období dokázali zorganizovať odovzdávanie ocenenia Biele srdce. Samozrejme, priebeh slávnostného večera bol ovplyvnený prijatými hygienickými opatreniami a humorné situácie vznikli, keď sme sa mnohokrát  pod maskami ani nespoznali. SKSaPA má na svojej stránke ,,BIELE SRDCE,, definované ako ocenenie  vyjadrujúce charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Som hrdá na sestry a pôrodné asistentky pracujúce v ZZ Skupiny AGEL, že svojou obetavou prácou, vedomosťami, vysokou profesionalitou  plnia tento odkaz a  každoročne presvedčia Radu Komory, že práve oni sú tie, ktoré si ocenenie zaslúžia.  V AGEL SK pracujú stovky sestier a pôrodných asistentiek. Každá z nich je osobitá, výnimočná a každá stavia ten pomyselný základ, aby jedna z nich získala ocenenie, ktoré je dielom celého kolektívu. To mnohé ocenené uviedli aj vo svojej reči – sama bez práce a výsledkov celého kolektívu by som ocenenie nezískala,“ uviedla Mgr. Alena Cerovská, riaditeľka Odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti AGEL SK. Podľa jej vyjadrenia sa sestry a všetci zdravotnícki pracovníci museli a stále musia vyrovnávať s pandémiou  koronavírusu COVID-19. ,,Je badateľné, že tento polročný boj s pandémiou zanecháva na zdravotníkoch únavu a niekedy sa im vytratí aj ten povestný úsmev z tváre. Neodsudzujme ich za tú chvíľu keď nemajú úsmev na tvári  ale poďakujme im, povzbuďme ich. Tak ako z praxe poznám prácu sestry, viem že odovzdávajú zo seba všetko aby v tejto neľahkej situácii vykonali svoju prácu odborne, profesionálne a bez pochybení,“ uviedla Mgr. Cerovská s tým, že najdôležitejšie je vytvoriť sestrám také podmienky, aby sa mohli sústrediť na svoju prácu pri pacientovi, zabezpečenie jeho potrieb a tiež aby mali priestor na svoj profesijný rozvoj.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL