Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Zdravotnícka skupina AGEL začala s modernizáciou prístrojového vybavenia, špičkovú diagnostiku sprístupní aj pacientom v menších mestách.

22.9.2020

Špičkové rádiodiagnostické prístroje za viac ako 7,4 milióna EUR nainštaluje vo svojich zdravotníckych zariadeniach v Čechách a na Slovensku zdravotnícka skupina AGEL. Vďaka rozsiahlemu investičnému projektu budú vymenené nielen staršie prístroje, ale novými prístrojmi magnetickej rezonancie budú vybavené tiež nemocnice v regiónoch, kde táto vyšetrovacia metóda doposiaľ chýbala. To skvalitní diagnostické možnosti lekárov nielen v samotných nemocniciach, ale aj ostatným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v regiónoch.

Pre vysoké rozlíšenie snímok a šetrnosť voči pacientovi je vyšetrenie magnetickou rezonanciou pre mnohých odborníkov kľúčovou metódou pri diagnostike širokej škály diagnóz a porúch. „Vzhľadom na personálne nároky aj vyššie vstupné a prevádzkové náklady, nepatrí magnetická rezonancia v českých a slovenských nemocniciach ku štandardu. Bohužiaľ, aj dnes musia pacienti v niektorých regiónoch za touto špecializovanou zdravotnou starostlivosťou dochádzať dlhé hodiny. Našim cieľom preto bola nielen modernizácia vybavenia, ale predovšetkým sprístupnenie najmodernejšej starostlivosti,“ uviedol  predseda predstavenstva spoločnosti AGEL a.s. MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

V rámci tohoto investičného projektu skupina AGEL obstará celkovo 11 nových magnetických rezonancií v  Českej republike a na Slovensku. Prvý prístroj  bude nainštalovaný v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí už na prelome toho a budúceho roka.  „Nemocnica vo Valašskom Meziříčí je jedným z príkladov regiónov, kde toto vybavenie zásadným spôsobom chýba. Pacienti musia na vyšetrenie dochádzať do Ostravy či Olomouca, čo je viac ako hodina cesty. V prípade, keď človek nie je zdravotne v poriadku a trpí bolesťami, je tak náročné cestovanie veľmi nepríjemné“ doplnil Herman.

V slovenskej časti skupiny AGEL bude prvý prístroj magnetickej rezonancie nainštalovaný na prelome  tohto a budúceho roka, a to v AGEL Clinic v Bratislave. Nasledovať bude v priebehu roka 2021 Nemocnica AGEL Košice-Šaca, Nemocnice AGEL Levoča, Zvolen a Komárno.

Magnetická rezonancia je moderné vyšetrenie, ktoré nepracuje na princípe röntgenových lúčov, ale využíva veľmi silné magnetické pole. Ide o bezpečné vyšetrenie, ktoré dokáže snímkovať štruktúru tkanív do najmenších detailov. Práve vďaka magnetickej rezonancii sa zefektívnila diagnostika v mnohých medicínskych odboroch – neurológii, ortopédii, pediatrii, traumatológii, onkológii a v ďalších odboroch.

Skupina AGEL je najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Skupina prevádzkuje sieť nemocníc, polikliník, lekární, laboratórií, distribučných  spoločností a ďalších špecializovaných zdravotníckych zariadení. Zamestnáva 13,5 tisíc zamestnancov.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL