ŠK Slovan Bratislava opätovne úspešne prešiel testovaním na koronavírus

23.7.2020

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava absolvovali v utorok, 21. júla 2020 testovanie na koronavírus COVID-19. Špeciálny odberový tím Nemocnice AGEL Komárno otestoval 29 hráčov a 15 členov realizačného tímu ŠK Slovan Bratislava. Všetky testované vzorky boli negatívne, a tak slovanisti môžu odštartovať letnú prípravu na 2020/2021.

Testovanie sa uskutočnilo priamo v priestoroch klubu ŠK Slovan Bratislava. Odberový tím použil ochranné osobné prostriedky, u každého hráča bol zistený pred testovaním jeho aktuálny zdravotný stav a celková anamnéza. Všetky vzorky sa analyzovali v laboratóriách AGELLAB v Nemocnici Zvolen.

Vyšetrenie na ochorenie COVID-19 prebieha analýzou genetického materiálu vírusu metódou RT- PCR, zisťuje sa teda prítomnosť vírusovej ribonukleovej kyseliny.