Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Dopravná zdravotná služba AGEL SK už pracuje v plnom nasadení Pacienti s oslabenou imunitou sa musia prevážať osobitne

16.6.2020

Dopravná zdravotná služba, ktorú prevádzkuje sieť zdravotníckych zariadení AGEL SK sa po pandémii, spôsobenej koronavírusom, vracia do bežnej prevádzky. Platia však ešte isté obmedzenia, ktoré musia dodržiavať tak vodiči, ako aj prevážaní pacienti.

„V závere mája sme sa už našimi výkonmi dostali na úroveň ako pred krízou. Súvisí to s uvoľňovaním opatrení. Všetky vyšetrenia a výkony, ktoré boli pozastavené, sa teraz doháňajú. Prevažná časť našich  prevozov je na vyššie pracoviská ako je neurochirurgia, srdcovocievne, onkologické, ale aj na plánované chirurgické a ortopedické  operačné zákroky,“ hovorí Jozef Rušin, manažér  Dopravnej zdravotnej služby AGEL SK. ,,Pacientom stále meriame teplotu a bez rúšok nesmú vstúpiť do sanitného vozidla. Niektorí pacienti s oslabenou imunitou (po transplantácii, po operácii) sa musia pre momentálne nariadenia prevážať samostatne. To je náročné na logistiku, lebo si to vyžaduje jedného vodiča, jednu sanitku pre jedného pacienta,“ vysvetľuje J. Rušin. Momentálne nemôže DZS používať vozidlá bez deliacej priečky medzi vodičom a pacientmi, teda z prevádzky sú až do odvolania vylúčené osobné vozidlá a mikrobus.

Dopravná zdravotná služba spoločnosti AGEL SK má momentálne 3 prevádzky, a to v Leviciach, v Levoči a v Kežmarku, kde sa nachádza aj centrálny dispečing. Mesačne najazdia 125 000 km, ročne je to približne 1,5 milióna kilometrov. „Pri zvládnutí tohto náporu nám  v značnej miere pomohla obmena vozového parku súvisiaca s projektom modernizácie celej  DZS, kde sme zakúpili 23 vozidiel, z toho 18 sú úplne nové sanitky. Bezpečný, rýchly a spoľahlivý prevoz či už pacientov, alebo aj biomateriálu, je pre nás veľmi dôležitý,“ objasnil Jozef Rušin. Počas pandémie koronavírusu sa testovaniu podrobili aj všetci 48 zamestnanci Dopravnej zdravotnej služby, všetci s negatívnym výsledkom.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL