Všetky testované kluby Fortuna ligy a II. ligy negatívne na koronavírus

8.6.2020

Všetky výsledky testov dvanástich klubov Fortuna ligy a vybraných mužstiev II. ligy, ktoré boli testované na koronavírus COVID-19 sú negatívne. Vzorky testovali laboratória AGELLAB Nemocnice Zvolen, člena skupiny AGEL.

Spoločnosť AGEL SK prostredníctvom svojich odberových tímov z viacerých svojich nemocníc v priebehu dvoch dní počas minulého týždňa odobrala vzorky z nosa a ústnej dutiny celkovo 636 testovaným - 67 rozhodcom, 389 hráčom a funkcionárom klubov Fortuna ligy a 180 hráčom a funkcionárom v II. lige (do štatistík nie je započítané testovanie v FK Železiarne Podbrezová, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 8. júna.) Celá akcia sa uskutočnila na základe spolupráce Slovenského futbalového zväzu, Únie ligových klubov a spoločnosti AGEL SK. Testovalo sa najspoľahlivejšou metódou RT -PCR, keď sa zisťuje prítomnosť vírusovej ribonukleovej kyseliny.