Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Terapia rázovou vlnou pomôže pacientom najmä pri bolestiach alebo zápaloch

1.6.2020

V AGEL Clinic Bratislava, ktorá je členom skupiny AGEL, majú na Oddelení fyziatrie, balneológie a rehabilitácie novinku. Pacientom bude od júna pomáhať aj terapia pomocou rázovej vlny, ktorá má širokú škálu využitia.

Uskutočňuje sa prostredníctvom moderného zariadenia, ktoré umožňuje aplikovať terapie pomocou neinvazívnych rázových vĺn, využívajúci balistický princíp generovania rázových vĺn. ,,Toto terapeutické zariadenie využíva akustické vlny na účely stimulácie lokálnej biologickej odozvy ošetrovaného tkaniva. Vďaka tomuto prístroju sa zníži lokálny pocit bolesti, uvoľní sa sval a zvýši sa mikrocirkulácia krvi, výsledkom čoho je zrýchlenie lokálneho metabolizmu a zlepší sa
funkcia nervových vlákien regulujúca výživu a látkovú premenu tkanív,“ vysvetľuje Mgr. Jana Kuchárová, vedúca fyzioterapeutka z AGEL Clinic. Ďalšími prínosmi rázovej vlny sú, že zvyšuje produkciu kolagénu a znižuje svalové pnutie.

"Tento prístroj pomôže najmä pacientom, ktorí majú ochorenia šliach a úponov či kalcifikáty, pomôže vyriešiť bolesti z preťaženia. Používa sa na riešenie bolesti z preťaženia  ako sú tenisový lakeť, pätová ostroha alebo zápaly Achillovej šľachy,“ dodáva Mgr. Kuchárová. Podľa jej slov nie je možné použiť rázovú vlnu v prípade tehotenstva, zníženej zrážanlivosť krvi, trombózy alebo u detí v období rastu.

Oddelenie fyziatrie, balneológie a rehabilitácie v AGEL Clinic denne vyšetrí približne 10 pacientov. Objednať sa na terapiu rázovou vlnou budú môcť pacienti od pondelka 1. júna a cena vyšetrenia je 15€.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL