Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Sieť AGEL SK zakúpila 23 vozidiel pre dopravnú zdravotnú službu Pacientom bude slúžiť 18 nových sanitiek

5.5.2020

Sieť zdravotníckych zariadení AGEL SK zmodernizovala svoj vozový park a zakúpila celkovo 23 vozidiel pre dopravnú zdravotnú službu, ktorú prevádzkuje. Poputujú do rôznych kútov Slovenska a poskytnú vyšší komfort nielen pacientom, ale aj vodičom dopravnej zdravotnej služby.

Celkovo je zakúpených 23 vozidiel, z toho až 18 sú úplne nové sanitky. Patria sem aj dva nové mikrobusy a tri osobné motorové vozidlá, ktoré budú slúžiť na prevoz bio materiálov a krvných derivátov a v niektorých prípadoch aj na prevoz pacientov.

Dopravná zdravotná služba spoločnosti AGEL SK má momentálne 3 prevádzky, a to v Leviciach, v Levoči a v Kežmarku, kde sa nachádza aj centrálny dispečing. ,,Nové sanitky sa rozdelia medzi tieto prevádzky, v Leviciach už prvých päť z nich jazdí. Takto postupne chceme vymeniť celý vozový park, ktorý už nebol vo vyhovujúcom stave a servis a údržba boli veľmi nákladné,“ hovorí Jozef Rušin, manažér z Dopravnej zdravotnej služby. Zároveň dodáva, že všetky nové vozidlá poukazujú na trend, kam sa posúva spoločnosť AGEL SK, dôraz je aj na komfort pacientov a vodičov. ,,Do obnovy vozového parku sa investovalo 764 tisíc €, čo obnáša jednak nákup nových vozidiel, ale aj dodržanie všetkých zákonom stanovených podmienok na prevádzkovanie dopravnej zdravotnej služby, teda materiálovo-technické vybavenie sanitných vozidiel a vodičov. Bezpečný, rýchly a spoľahlivý prevoz či už pacientov, alebo aj biomateriálu, je pre nás veľmi dôležitý,“ uviedol Jozef Rušin. V priebehu minulého týždňa boli dokonca na koronavírus COVID-19 otestovaní aj všetci zamestnanci Dopravnej zdravotnej služby, všetci s negatívnym výsledkom. ,,V apríli sme mali pokles prevozov asi o 30 percent, okrem dialýzovaných pacientov, ktorých musíme prevážať nezávisle na situácii. Ale po upokojení stavu a postupným rušením opatrení  sa to vracia do normálu. Čo sa týka prevozov s podozrením na  COVID-19, tak  tých bolo niekoľko, no našťastie sa nepotvrdili,“ hovorí manažér Jozef Rušin.

Dopravná zdravotná služba AGEL SK najazdí ročne približne 1,5 milióna kilometrov.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL