Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

AGEL Clinic spúšťa komerčné testovanie na koronavírus COVID-19

21.4.2020

AGEL Clinic, centrum pohybovej medicíny, člen skupiny AGEL, začína od štvrtka, 23. apríla, komerčné testovanie samoplatcov na prítomnosť ochorenia COVID-19. Otestovať sa na klinike bude možné každý štvrtok v ranných hodinách. Cena testu bude 65 EUR.

O testovanie už prejavili záujem prví klienti. ,,Niektorí nás oslovili s takouto požiadavkou, sú to napríklad cezhraniční pracovníci, ale aj ľudia, ktorí chcú mať istotu, ale momentálne nie sú indikovaní na test na základe oficiálne zadefinovaných možností. Oslovili nás tiež firmy, ktoré majú záujem otestovať svojich zamestnancov. Rozhodli sme sa preto ponúknuť našim klientom možnosť otestovať sa priamo u nás na klinike,“ hovorí riaditeľ AGEL Clinic MUDr. Oto Lobodáš, MPH.

Spôsob objednávania samoplatcov na testy koronavírusu COVID-19 je veľmi jednoduchý, a to prostredníctvom klientskeho centra kliniky na telefónnom čísle 02/482 52 300. Odbery sa uskutočnia pred klinikou každý štvrtok od 7,10 hod. do 9,00 hod. a realizovať ich bude vyškolený tím zdravotníkov AGEL Clinic. Odbery sa budú realizovať v 10-minútových intervaloch, pričom klienti budú objednaní na presný čas.

Poplatok za testovanie je 65 €, pričom pacient si pri príchode na testovanie prinesie aj doklad o zaplatení bezhotovostným prevodom a preukáže sa občianskym preukazom. ,,Výter je najvhodnejšie robiť ráno nalačno a pacienti by nemali predtým jesť a piť, mali by prísť bez predchádzajúceho použitia kloktadiel, zubnej pasty alebo iných dezinfekcií, nefajčiť ani elektronické cigarety, nesmie sa žuť žuvačka, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla,“ vysvetľuje riaditeľ kliniky MUDr. Oto Lobodáš, MPH. Vzorky sa následne odošlú do laboratória v Nemocnici Zvolen a výsledky budú hlásené prostredníctvom zašifrovaného e-mailu, kód na odšifrovanie dostane klient prostredníctvom SMS.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL