Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Špecialisti v AGEL Clinic sa venujú klientom aj napriek šíriacemu sa koronavírusu

15.4.2020

AGEL Clinic, centrum pohybovej medicíny, člen skupiny AGEL, prijala tiež potrebné kroky a mimoriadne opatrenia, ktoré sa týkajú organizácie a chodu kliniky. Ich cieľom je ochrániť zamestnancov nemocnice, ako aj iných pacientov, a zabrániť tak prípadnému šíreniu koronavírusu COVID-19. Počet pacientov sa síce znížil, avšak všetky ambulancie sú otvorené.

Jedným z opatrení, ktoré boli prijaté aj na AGEL Clinic, je miesto prvého kontaktu, takzvaná triáž. Všetkým klientom, ktorí vstupujú do nemocnice, je zmeraná teplota a vypĺňajú dotazník s cestovateľskou a epidemiologickou anamnézou. ,,Ak má pacient negatívnu anamnézu a nemá zvýšenú teplotu ani respiračné ťažkosti, vstupuje na kliniku s ochranným rúškom a každému tiež vydezinfikujeme ruky. Týmito opatreniami chránime pacientov aj personál. Naši pacienti môžu bez obáv navštíviť svojho lekára alebo prísť na rehabilitáciu,“ hovorí riaditeľ kliniky MUDr. Oto Lobodáš, MPH.

Ďalšou novinkou sú skrátené otváracie hodiny kliniky, tá je momentálne otvorená každý pracovný deň do 15,30 hod. ,,Okrem skrátených otváracích hodín sme pozastavili aj všetky plánované operačné výkony, okrem toho klinika funguje v štandardnom režime. Zdravotnú starostlivosť aj naďalej poskytujeme v špecializovaných ambulanciách a vo všeobecnej ambulancii, prebiehajú aj rehabilitačné procedúry a cvičenia s fyzioterapeutmi a röntgenové vyšetrenia. Nezatvorili sme žiadne ambulancie a objednávanie prebieha aj naďalej v nezmenenom režime, a to prostredníctvom klientskeho centra,“ vysvetľuje riaditeľ AGEL Clinic MUDr. Oto Lobodáš, MPH.

Klinika sa venuje aj športovej medicíne, keďže športovci naďalej trénujú individuálne a venujú sa svojmu zdravotnému stavu priebežne, na AGEL Clinic nezaznamenali znížený ani zvýšený počet ich vyšetrení.

Priamo na klinike zatiaľ nemali pozitívne testovaného pacienta na koronavírus COVID-19. ,,V našej všeobecnej ambulancii sa staráme o 1100 pacientov, z nich traja boli pozitívne testovaní. Všetci majú ľahký priebeh ochorenia a sú v domácej liečbe. Ani jeden z nich nebol osobne v ambulancii, všetko potrebné sme s nimi riešili telefonicky,“ hovorí riaditeľ AGEL Clinic. Predpokladá, že plánované operačné výkony by sa koncom mesiaca apríl mohli obnoviť. 

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL