Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Posilňovanie imunitného systému v zimnom období pacienti riešia aj infúznou liečbou vitamínom C

12.2.2020

Zvýšený výskyt chrípky je pre toto ročné obdobie typický, preto je potrebné posilniť obranyschopnosť organizmu a telu dodať potrebné vitamíny. Jedným z moderných spôsobov, ako sa tejto nepríjemnej chorobe vyhnúť, je aj infúzna terapia vitamínom C, ktorú je možné absolvovať na AGEL Clinic Bratislava, ktorá je členom skupiny AGEL.

Vitamín C je pre ľudské telo veľmi dôležitý, okrem toho, že pomáha predchádzať chorobám, pomáha aj tvorbe kolagénu, pôsobí ako antioxidant a priaznivo vplýva na pleť či vlasy. Práve v tomto období prichádzajú pacienti na infúzne terapie vitamínom C častejšie. Nielen deti, ale aj dospelí a mladiství sú častejšie chorí a prvé príznaky môže sprevádzať iba únava či bolesti hlavy. MUDr. Oto Lobodáš, MPH, výkonný riaditeľ  AGEL Clinic v Bratislave, odporúča okrem iného upraviť životosprávu a dopriať si viac oddychu a zároveň vysvetľuje: „Infúzna terapia je vhodná pre všetkých pacientov, ktorí bývajú opakovane chorí, trpia chronickým únavovým syndrómom alebo sú vystavení dlhotrvajúcemu stresu. Máme vynikajúce skúsenosti pri pacientoch s reumatologickými ochoreniami, degeneratívnymi ochoreniami chrbtice a kĺbov, pri alergických a autoimunitných ochoreniach. Liečba je vhodná aj ako podporná terapia pri onkologických ochoreniach.“ upresňuje MUDr. Lobodáš. Podávanie infúzie trvá približne 30 až 45 minút, počet opakovaní závisí od individuálneho zdravotného stavu pacienta a väčšinou sa dáva 5 až 10 infúzií. Pred infúznou liečbou vitamínom C je potrebné si priniesť výsledok laboratórneho vyšetrenia obličiek – konkrétne kreatinín, inak je táto liečba v podstate bez obmedzení.  

Spôsobov, ako sa vyhnúť chrípke, je viacero. Okrem dopĺňania vitamínov je vhodné vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí, dôležité je dôsledne dodržiavať hygienu rúk a do jedálnička zaradiť viac čerstvého ovocia a zeleniny.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL