Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Nemocnice siete AGEL získali na svoj rozvoj 50 miliónov EUR v projektoch EÚ

11.12.2019

Nemocnice, patriace do siete AGEL, sú úspešné v čerpaní fondov z Európskej únie. Aktuálne sa realizuje sedem samostatných projektov v siedmich nemocniciach v rámci celého Slovenska. Sú to nemocnice v Košiciach-Šaci, Kežmarku, Levoči, Krompachoch, Zvolene, Leviciach a v Komárne. Celková hodnota projektov predstavuje takmer 50 miliónov EUR. V troch z nich (Levoča, Zvolen a Levice) sa už začalo s výstavbou nových objektov urgentných príjmov, súčasťou ktorých bude aj moderné prístrojové vybavenie. Cieľom projektov je po ich dokončení zvýšiť kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, aby pacient dostal starostlivosť na úrovni tretieho tisícročia.

Najväčším poberateľom financií na projekty, spolufinancované z fondov IROP EÚ, je Nemocnica Komárno, kde sa začiatkom budúceho roku začne s výstavbou moderného urgentného príjmu a modernizáciou vybavenia za 9,2 miliónov EUR. Kvôli novému projektu sa musela zlikvidovať budova niekdajších skladov. Takmer 8,1 milióna EUR prispeje EÚ na projekt výstavby a modernizáciu vybavenia  v Košiciach-Šaci. Po 7,1 miliónov EUR pôjde na výstavba vybavenie moderného urgentného príjmu v Leviciach a vo  Zvolene, kde ich súčasťou bude aj vybudovanie nového moderného diagnostického zázemia pre nemocnice vrátane najmodernejších RTG, USG prístrojov, CT pracoviska. Úspešné v žiadostiach boli aj menšie naše nemocnice. V Krompachoch sa za 3,7 milióna EUR zmodernizuje gynekologicko-pôrodnícke oddelenie vrátane nového RTG a CT prístroja. V  Kežmarku sa kvôli zníženiu energetickej náročnosti realizuje zateplenie budovy vyše 3 milióny EUR pohltí investícia do moderných prístrojov a informačno-komunikačných technológií nemocnice. Takmer 5 miliónov EUR sa podarilo vybojovať Nemocnici Levoča. Tu sa ako v prvej začalo s budovaním nového urgentného príjmu už v októbri. Každá z uvedených nemocníc na svoj rozvojový projekt prispela 10% finančnou účasťou, Kežmarok ako nezisková organizácia 5 %. 

,,Spoločnosť AGEL SK má ambíciu využiť maximum z finančných zdrojov fondov EÚ, a to predovšetkým v regiónoch, kde pacientom poskytujú zdravotnú starostlivosť v menších nemocniciach. Tým, že sa v približne rovnakom čase cca dvoch rokov v siedmich nemocniciach realizujú významné stavebné zmeny, pribudne nové prístrojové vybavenie, zmení sa logistika a manažment pacienta, verím, že sa tak výrazným spôsobom zmení kvalita našich služieb hlavne  na regionálnej úrovni. Pre nás je najpodstatnejšie, aby pacient, ktorý je pre nás na prvom mieste, pocítil na vlastnej koži zásadné zmeny k lepšiemu, keď naše zdravotnícke zariadenia navštívi“, uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ AGEL SK Michal Pišoja.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL