Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Riaditeľ AGEL Clinic sa ako reprezentačný lekár zúčastnil kempu brankárov SZĽH

8.10.2019

Na prelome septembra a októbra sa v Dolnom Kubíne zišiel realizačný tím, nominovaný Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), vo výcvikovom tábore brankárov v Dolnom Kubíne. Tréningových stretnutí nádejí, ako ich nazval bývalý brankár a majster sveta z Göteborgu Ján Lašák, sa po prvýkrát zúčastnili aj dievčatá - reprezentantky do 18 rokov.

Nechýbal ani lekár realizačného tímu MUDr. Oto Lobodáš, MPH, riaditeľ AGEL Clinic v Bratislave. O tom, že má k športovej medicíne blízko, svedčia nielen jeho mimopracovné aktivity, ale aj aktuálne realizovaná doplnková špecializácia v oblasti športové lekárstvo. „Štúdiu medicíny a jej aktuálnym trendom sa venujem už od roku 1994. Popri mojej lekárskej praxi a viacerých špecializáciách som si prehlboval poznatky aj v oblasti športovej medicíny a najviac ma oslovili aktivity zamerané na hokejbal a hokej. Je mi preto cťou, že môžem spolupracovať so SZĽH ako lekár pri viacerých reprezentačných výberoch, spoznávať zaujímavých ľudí a aktívne pôsobiť v problematike telovýchovného lekárstva", uviedol Lobodáš. Najbližšie sa ako lekár slovenskej hokejovej reprezentácie zúčastní Výcvikového tábora reprezentantov U16 a U17 zameraného na rozvoj zručností jednotlivca.

Organizovanie brankárskych kempov sa po dvoch sezónach dočkalo aj finančnej podpory zo strany Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré Slovenskému zväzu ľadového hokeja na tento účel schválilo dotáciu 50-tisíc eur. Ako uviedol Ján Lašák v rozhovore pre SZĽH, „tento projekt neslúži len na výchovu talentovaných brankárov, ale zároveň ide o podporu protidrogových aktivít.“ Sme radi, že sa do takýchto projektov zapojil aj predstaviteľ spoločnosti AGEL a veríme, že podpora mladých talentov bude mať aj v budúcnosti miesto vo svete profesionálneho športu.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL