Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Skupina AGEL hospodárila v roku 2018 so ziskom 34,5 milióna eur

16.7.2019

Skupina AGEL, ktorá je najväčším a najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe, dosiahla v roku 2018 konsolidovaný zisk 34,5 milióna eur.

,,Výška hospodárskeho výsledku je v trende minulých rokov a zapadá do dlhodobej investičnej a rozvojovej stratégie skupiny AGEL,“ uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva skupiny AGEL MUDr. Aleš Herman, ktorý do funkcie nastúpil prvého januára 2019.

V roku 2018 sa skupina AGEL rozrástla o Nemocnicu Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Investície skupiny predstavovali v minulom roku viac ako 25 miliónov eur. Medzi najväčšie investičné projekty roku 2018 patrili dokončenie prvej etapy vybudovania Komplexného onkologického centra v Komárne s moderným lineárnym urýchľovačom a CT-simulátorom, renovácie operačných sál a nákup nového CT prístroja v Podhorskej nemocnici či obstaranie nového mamografu do Vítkovickej nemocnice v Ostrave. V roku 2018 došlo v Českom Tešíne ku otvoreniu pobočky AGEL Strednej zdravotníckej školy, v roku 2019 je v pláne otvorenie vyššej odbornej školy, ktoré rozšíria ponuku existujúcich možností vzdelania toľko žiadaného zdravotníckeho personálu.

Skupina AGEL zamestnáva 13 500 pracovníkov. Vlani bolo v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL vykonaných 5,5 milióna ambulantných ošetrení, uskutočnilo sa tam 220-tisíc hospitalizácií, 52-tisíc operácií a narodilo sa tu 13-tisíc detí.

Skupina AGEL prevádzkuje 23 nemocníc, sieť polikliník, lekární, laboratórií, distribučné spoločnosti a iné špecializované zdravotnícke zariadenia.

 

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL