Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

AGEL SK predstavil štipendijný program medikom a ošetrovateľom na univerzitách

21.2.2019

Zástupcovia spoločnosti AGEL SK a.s., ktorá prevádzkuje 9 nemocníc na Slovensku, sa stretli s medikmi a ošetrovateľmi na prvých univerzitách v Košiciach a v Nitre, aby im predstavili štipendijný program. Ten je určený študentom denného štúdia I. alebo II. stupňa vysokej školy v odbore všeobecné lekárstvo, zubné lekárstvo, ošetrovateľstvo a urgentná zdravotná starostlivosť.

Je v záujme slovenského zdravotníctva, aby slovenskí zdravotníci liečili slovenských pacientov. Realita je taká, že v našich nemocniciach lekári aj sestry chýbajú. Ide predovšetkým o internistov, gynekológov, chirurgov, urológov, onkológov, pediatrov.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu sme sa v spoločnosti AGEL SK a.s. rozhodli prísť s iniciatívou a osloviť medikov a ošetrovateľov, už počas štúdia. Zaostrili sme svoju pozornosť na medikov 5. a 6. ročníkov, ošetrovateľov bakalárskeho aj magisterského štúdia. Pripravili sme pre študentov nielen štipendium a teda finančnú podporu počas štúdia, ale aj pohľad do zákulisia našich zdravotníckych zariadení s cieľom získať ich pozornosť a zasvietiť reflektor na našu spoločnosť ako ich budúceho prvého zamestnávateľa. Core message projektu „Viem ako a kde“ máme v pláne komunikovať aktívne a nepretržite prostredníctvom webovej stránky viemakoakde.sk, ktorá má dlhodobo slúžiť nielen ako informačná platforma, ale hlavne ako interaktívna sociálna sieť, kde študenti lepšie spoznajú nás a my ich.

Otvorili sme dvere do prvých univerzít, nadviazali vzťahy so Spolkami medikov a zástupcami univerzít a vysokých škôl. Prvú prezentáciu sme odštartovali na LF UPJŠ v Košiciach. O svojej budúcej kariére sa s nami prišlo porozprávať viac ako 80 študentov. Atmosféra bola živá a priateľská. Záujem študentov smeroval najmä k možnosti zamestnania sa v jednotlivých nemocniciach a k podmienkam výplaty štipendia. Študenti ocenili prezentácie našich speakrov - lekárov a sestier. Sme radi, že pozvanie medzi študentov prijal aj špičkový ortopéd MUDr. Mgr. Maroš Varga, MPH, ktorý sa venuje mladým športovcom. Promo pokračovalo na Fakulte verejnej správy a zdravotníctva UKF v Nitre, kde sme predstavili štipendijný program budúcim záchranárom a ošetrovateľom. Na stretnutie s nami prišlo takmer 150 študentov.

Veríme, že meno našej spoločnosti po tomto stretnutí začalo rezonovať v mysliach študentov pri uvažovaní o ich prvom zamestnaní.

Študenti môžu nájsť všetky potrebné informácie k štipendijnému programu, ako aj zaujímavosti z jednotlivých prezentácií na webe viemakoakde.sk

Ing. Zuzana Cyprichová, Business Development Director, AGEL SK a.s.
Mgr. Lucia Kočková, manažér komunikácie, AGEL SK a.s.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL