Skupina AGEL v minulom roku hospodárila so ziskom 30 miliónov eur

16.7.2018

Skupina AGEL, ktorá je najväčším a najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe, dosiahla v roku 2017 konsolidovaný zisk 782 miliónov českých korún tj. 30 miliónov eur.

„Dosiahnutý zisk v minulom roku korešponduje s našimi rozvojovými plánmi, ktoré rátajú s dlhodobou expanziou, akvizíciami nových zdravotníckych zariadení a masívnymi investíciami do tých súčasných,“ zhodnotil hospodársky výsledok predseda predstavenstva spoločnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši.

V roku 2017 sa skupina AGEL rozrástla o štyri nové nemocnice. V Česku to bola nemocnica Říčany, na Slovensku potom trojica nemocníc v Zlatých Moravciach, Leviciach a Komárne.

Investície skupiny AGEL do zdravotníckych zariadení dosiahli v roku 2017 čiastku 425 miliónov českých korún tj. 16,4 milióna eur.

„Významnou novinkou v chode našej skupiny bolo v minulom roku otvorenie vlastnej AGEL strednej zdravotníckej  školy v Ostrave. Je to jedna z našich aktívnych odpovedí na personálnu krízu v českom zdravotníctve. Pretože sa jej činnosť stretla s veľkým záujmom, otvoríme v budúcom školskom roku jej pobočku i v Českém Těšíně,“ predstavil novinku MUDr. Milan Leckéši.

Skupina AGEL zamestnáva 12,2-tisíc pracovníkov.

V minulom roku bolo v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL vykonaných 5,3 milióna  ambulantných ošetrení, 200-tisíc hospitalizácií a narodilo sa tu takmer 13-tisíc detí.

Neoddeliteľnou súčasťou pôsobenia skupiny AGEL je od roku 2011 činnosť jej nadácie, ktorá v minulom roku rozdelila medzi žiadateľov cez 5 miliónov českých korún tj. 190-tisíc eur.

Skupina AGEL prevádzkuje 22 nemocníc, sieť polikliník, lekárne, laboratória, distribučné spoločnosti a ďalšie špecializované zdravotnícke zariadenia.