Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Najlepšie pôrodnice podľa hodnotenia mamičiek má AGEL v Košickom a Nitrianskom kraji

29.7.2017

Slovenské mamičky sú spokojné s pôrodnicami, ktoré riadi skupina AGEL. Vyplýva to z aktuálneho hodnotenia, ktoré už po šiesty krát spracoval Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku (HPI) v spolupráci s portálom rodinka.sk.

V Košickom kraji je podľa mamičiek najlepšia pôrodnica v krompašskej nemocnici. V Nitrianskom kraji sa na prvom mieste umiestnila pôrodnica vo Všeobecnej nemocnici v Komárne. Obe zdravotnícke zariadenia dlhodobo prevádzkuje skupina AGEL. 

Mamičky oceňovali predovšetkým spokojnosť so službami, správanie personálu či vybavenie pôrodných sál. Najviac bodov dostali zdravotnícke zariadenia za odbornosť zdravotníckeho personálu, za vybavenie pôrodných sál, starostlivosť o dieťa, ale aj za prácu novorodeneckého oddelenia.

Nemocnica Krompachy progresívne zvyšuje profesionalitu personálu, komfort mamičkám a ich ratolestiam, a taktiež  sústavne vylepšuje kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

„Záujem o služby na našom pôrodníckom oddelení stále stúpa, rodičky k nám chodia nielen z Krompách a okolia, ale aj z okolitých okresov,“ uviedla MUDr. Mária Bartošová primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia s tým, že mamičkám, ktoré sa rozhodnú priviesť na svet svoje vytúžené dieťatko v prítomnosti partnera alebo inej sprevádzajúcej osoby, môžeme poskytnúť nadštandardnú izbu s vlastným sociálnym zariadením, TV, alebo takzvanú roomingovú izbu, čo znamená, že bábätko zostáva po narodení s mamičkou.

„Sme veľmi radi, že sme sa umiestnili takto vysoko v rebríčku, no je potrebné dodať, že najväčšia zásluha patrí celému personálu nášho oddelenia v spolupráci s lekármi a setrami nášho novorodeneckého oddelenia,“ uviedol MUDr. Zsolt Sebő, zastupujúci primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Všeobecná nemocnica Komárno poskytuje na gynekologicko-pôrodníckom oddelení komplexnú starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu a v šestonedelí. Komárňanská pôrodnica sa dlhodobo umiestňuje na prvých priečkach v hodnotní verejnosti. Podľa tohtoročnej štatistiky sa tu narodilo už o 29 detí viac ako v prvom polroku minulého roka.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL